Businessman Listening To Music With Headphones In Office

Musikk til arbeidet gjør deg glad!

Har du en gladlåt på hjernen med jevne mellomrom? Da er du ikke alene. Kanskje har du lenge ant at det er slik, men nå finnes det faktisk forskning som støtter det: Musikk på arbeidsplassen skaper mer fornøyde og produktive ansatte!

Er du blant de som får inn et ekstra gir når du hører favorittlåta? Eller har du spillelister som er skreddersydd for forskjellige typer humør? Eller står kanskje radioen på gjennom arbeidsdagen og gir både nyheter, musikk og prat?

For mange er lydbildet som preger arbeidsdagen helt avgjørende. Ja, noen får rett og slett ikke jobbet ordentlig uten riktig musikk. Og det er all grunn til å gi dem rett; forskning viser at musikk gjør deg produktiv.

Musikk er bra, her er beviset!

Om du møter motstand rundt ønsket om en musikkfylt arbeidshverdag, er det greit å kunne slå i bordet med litt solid forskning.

En studie viser nemlig at musikk spilt ved et gitt tempo (beats per minute, BPM) effektivt får opp intensitetsnivået og humøret, både hos idrettsutøvere og kontoransatte, og det optimale temponivået lå på rundt 120 BPM. Andre undersøkelser viser også at musikk øker endorfinnivåer, et hormon som gjør at vi kjenner oss oppstemt.

For de som har lyst å dykke ned i materien, kan man lese mer her: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19793214/

Ta hensyn til andre

Ikke alle liker musikk på full guffe. Vi er alle ulike, og noen må ha mest mulig stillhet og fred rundt seg. Og med inntoget av åpent kontorlandskap, sitter man jo nærmere hverandre og uten solide vegger som demper lyd. Kjøreregler for musikk kan derfor være greit å etablere. F.eks. ved å ha faste dager til musikk. Her vil vi spille inn fredagen som en god kandidat!

Selv valg av musikksjanger kan skape heftige musikalske debatter, men med litt overtalelsesevner og kompromissvilje, lover vi at dere til slutt greier å finne felles musikalsk grunn.

Sitter du derimot på eget avskjermet kontor, er det bare å gratulere, da er det bare å skru volumet opp til 11.

Slipp musikken inn og lukk verden ute

Dersom musikk på kontoret er helt uaktuelt, fortvil ikke. Det finnes det en rekke gode hodetelefonprodukter som sikrer at du effektivt får stengt verden ute og hørt på favorittmusikken din. Og med støydemping i tillegg får du multifunksjonelle hodetelefoner du kan bruke til mer enn bare å lytte til Shakira. Eller Ozzy Osbourne. Smaken er som baken.

Støydemping er også nyttig til de gangene hvor du trenger arbeidsro og fokus!

Kom i gang!

Trenger du litt inspirasjon til å komme i gang? Da kan vi melde at vi har skapt en skreddersydd spilleliste for å finne arbeidsglede. Her finner du litt av hvert og noe for enhver smak, og da følger du enkelt denne lenken: https://open.spotify.com/playlist/0E4gfIdsxsuVtnM7rtXces?si=c0945e5c6a6e4eb5

Eller, du kan skape dine egne spillelister. Det spiller i grunn liten rolle om det er Shakira, Frank Zappa eller Notorious B.I.G, så lenge du finner arbeidsglede i det.